Система екологічного менеджменту як ефективний елемент природоохоронної діяльності - Богач, К. С. (Видавництво НГУ, 2012)
Система екологічного менеджменту (СЕМ) – сучасний підхід до врахування пріоритетів охорони навколишнього середовища при плануванні та здійсненні діяльності організації. Вклад СЕМ у формування успіху організації визначається тим, що вона дозволяє систематизувати підходи до запобігання і вирішення екологічних проблем в усіх аспектах діяльності. В сучасних умовах скорочення витрат, викликаних нераціональним використанням ресурсів і матеріалів, втратами тощо, виступає в якості одного з найбільш значущих переваг впровадження СЕМ.
Keywords: забруднення; система екологічного менеджменту