Відкриті гірничі роботи - Дриженко, А. Ю. (Державний вищий навчальний заклад "Національний гірничий університет", 2014)
Наведено загальні відомості щодо особливостей відкритої розробки родовищ твердих корисних копалин, їх геолого-промислової характеристики, систематизації кар’єрних полів і основних понять про елементи й параметри відкритих гірничих розробок. Надано характеристику основних виробничих процесів для різноманітних умов експлуатації. Розглянуто питання механізації й організації проведення виробок розкриття й підготовки робочих горизонтів кар’єрів, наведено класифікацію способів розкриття й систем розробки кар’єрних полів. Викладено відомості про умови використання й техніко-економічні показники ефективних гірничотранспортних систем при розробці кар’єрів.
Для студентів вищих навчальних закладів напряму підготовки “Гірництво”.
Keywords: Відкрита розробка родовищ корисних копалин, кар'єрне поле, елементи й параметри відкритих гірничих виробок, робочі горизонти, способи розкриття