Роль громадянського суспільства в політичних процесах України - Зєнкін Михайло Васильович; Мадрига Тетяна Богданівна; Гороховський Денис Ілліч (My University, 2024)
В умовах трансформації політичної системи України, яка прагне стати демократичною правовою державою, особлива увага приділяється ролі громадянського суспільства в політичних процесах. Громадянське суспільство виконує критичну функцію у забезпеченні демократії, захисту прав людини та соціальної стабільності, особливо у часи війни. В сучасних умовах, коли демократичні процеси можуть бути тимчасово призупинені, громадянське суспільство стає ключовим механізмом контролю за владою та опору неправомірним діям, впливаючи на політичний порядок денний та контролюючи діяльність державних інститутів. As Ukraine undergoes a transformation of its political system aiming to become a democratic and lawful state, particular attention is given to the role of civil society in political processes. Civil society plays a critical role in ensuring democracy, protecting human rights, and maintaining social stability, especially during wartime. In current conditions, where democratic processes may be temporarily halted, civil society becomes a key mechanism for checking government power and resisting unlawful actions, influencing the political agenda, and overseeing the activities of state institutions.
The role of civil society in Ukraine's political processes
Keywords: громадянське суспільство; політичні процеси; Україна; соціальні функції; демократизація.; civil society; political processes; Ukraine; social functions; democratization.