Розробка параметрів технології очисних робіт шахти «Павлоградська» ПрАТ «ДТЕК Павлоградвугілля» - Деркач, Олександр Олегович (My University, 2022)
Об'єкт розробки: очисні роботи пласта C4. Мета кваліфікаційної роботи: збільшення навантаження на лаву пласта C4 та зниження собівартості видобутку вугілля. У вступі описано поточний стан справ у галузі та на шахті «Павлоградська» зокрема. У першому розділі викладена гірничо-геологічна характеристика родовища, а також проведений аналіз виробничої ситуації на шахті «Павлоградська». У другому розділі запропоновано варіант заміни механізованого комплексу 1КД-80 з комбайном КА-80 на більш модернізований 1МДМ з комбайном УКД-300. Наведено розрахунок дільничного транспорту та вентиляції дільниці. У підрозділі «Охорона праці» проведений аналіз небезпечних і шкідливих виробничих факторів, розроблена схема протипожежного захисту очисної дільниці. В економічній частині пояснювальної записки наведено розрахунок собівартості 1 т вугілля при впровадженні нового комплексу.
Keywords: ШАХТА, ВУГІЛЬНИЙ ПЛАСТ, ШТРЕК, ЛАВА, КОМПЛЕКС, КОМБАЙН, КРІПЛЕННЯ, КОНВЕЄР, ВЕНТИЛЯЦІЯ, ТРАНСПОРТ, БЕЗПЕКА ПРАЦІ, СОБІВАРТІСТЬ