Системний аналіз та прогнозування ринку полімерів в умовах інформаційно-аналітичного агентства "Хім-кур’єр" - Котенко, Аліса (My University, 2019)
Практична цінність отриманих у роботі результатів полягає у довершенні методів прогнозування імпорту та експорту, які використовуються на підприємстві.

Мета дослідження – проведення системного аналізу та визначення ефективних методів прогнозування зовнішньоекономічної торгівлі для країн з найбільшою часткою імпорту і експорту.

Предмет дослідження – методи прогнозування часових рядів.
ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА кваліфікаційної роботи бакалавра студентки Котенко Аліси Сергіївни групи САіт-15-1 напряму підготовки 124 - Системний аналіз
В інформаційно-аналітичному розділі розглянуто методи прогнозування часових рядів. В спеціальному розділі було проведено наступні задачі: проаналізувати діяльність підприємства, виявити країни-лідери із зовнішньоекономічної торгівлі з Україною, використовуючи отримані дані, побудувати часові ряди для даних країн по обороту імпорту та експорту, перевірити якість і адекватність побудованої моделі, побудувати прогноз експорту і імпорту на наступний рік.
Keywords: імпорт; системний аналіз; тренд; прогнозування часових рядів; ПРОГНОЗУВАННЯ