Обґрунтування технології спорудження розвідувальної свердловин для умов Степового газоконденсатного родовища - Кропив’янський Віталій Володимирович (Національний ТУ «Дніпровська політехніка», 2025)
Об’єкт розроблення – технологія спорудження бурової свердловини для умов Степового газоконденсатного родовища. Мета роботи – оптимізація технології буріння розвідувальної свердловин. Результати та їх новизна – розроблена технологію буріння свердловини з метою експлуатації розвідки в нижньому карбоні газоконденсатних покладів для умов Степового газоконденсатного родовища. Новизна технічного рішення полягає в розробці технології спорудження бурової свердловини для умов Степового газоконденсатного родовища.
Substantiating the technology to construct an exploratory well for the conditions of the Stepove gas condensate field
Keywords: СВЕРДЛОВИНА; БУРІННЯ; ГАЗОКОНДЕНСАТНІ ПОКЛАДИ; РЕЖИМИ БУРІННЯ; БУРОВІ РОЗЧИНИ; ЕКСПЛУАТАЦІЙНОЇ КОЛОНИ; ГЛУШЕННЯ СВЕРДЛОВИН; ПІНА