Лабораторна діагностика при онкопатології - Панкратова, Владислава Ярославівна (Національний технічний університет «Дніпровська політехніка», 2024)
Пояснювальна записка: 75 сторінок тексту, 14 рисунків, 5 таблиць, 5 додатків, 60 літературних джерел. Мета роботи: дослідження та аналіз лабораторних показників крові пацієнток з виявленим раком молочної залози та визначення статево-вікових показників розповсюдженості раку молочної залози серед населення.
Лабораторна діагностика при онкопатології
Теоретичний розділ містить основні методи діагностики злоякісних новоутворень, їх характеристику. Визначені складові лабораторної діагностики при онкопатологіях, вказано особливості клінічного перебігу та патофізіології раку молочної залози з урахуванням стадій та маркерів для виявлення раку молочної залози. У другому практичному розділі представлено аналіз визначення біохімічних показників крові та онкомаркерів у пацієнток різних вікових груп, наведено обґрунтування доцільності використання цих показників для діагностики раку молочної залози; надано основні рекомендації щодо зниження ризику розвитку раку молочної залози.
Keywords: РАК МОЛОЧНОЇ ЗАЛОЗИ; ЗЛОЯКІСНІ НОВОУТВОРЕННЯ; ОНКОМАРКЕРИ; ЛАБОРАТОРНА ДІАГНОСТИКА