Управління банківським капіталом (на прикладі АТ КБ «ПриватБанк») - Шаповалов Денис Анатолійович (My University, 2026)
Шаповалов Д. А. – Управління банківським капіталом (на прикладі АТ КБ «ПриватБанк»). – Кваліфікаційна робота на правах рукопису. Кваліфікаційна робота магістра за спеціальністю 072 Фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок. – НТУ «Дніпровська політехніка», Дніпро, 2025. Мета кваліфікаційної роботи – розробка теоретичних, методичних і практичних рекомендацій щодо вдосконалення управління банківським капіталом в контексті забезпечення його достатності на прикладі АТ КБ «ПриватБанк». У вступі викладено сучасний стан проблеми, доведено актуальність теми, окреслено задачі кваліфікаційної роботи, визначено об’єкт і предмет дослідження. У першому розділі систематизовано та узагальнено науково-методологічні підходи до визначення сутності банківського капіталу, його оцінювання та управління капіталом комерційних банків. У другому розділі кваліфікаційної роботи проаналізовано основні тенденції формування банківських ресурсів та достатності капіталу в банківській системі Україні; оцінено ефективність управління банківським капіталом АТ КБ «ПриватБанк». У третьому розділі удосконалено методичні підходи до управління власним капіталом банку з використанням економіко-математичної моделі внутрішнього зростання та розраховано вплив компонентів моделі на власний капітал АТ КБ «ПриватБанк». У четвертому розділі здійснено сценарне моделювання капіталізації АТ КБ «ПриватБанку» та розроблено комплекс заходів щодо її реалізації. Результати дослідження можуть бути використані в банківській системі України та АТ КБ «ПриватБанк» з метою досягнення достатності капіталу та нормальної фінансової стійкості в майбутніх періодах.
Keywords: МЕХАНІЗМ КАПІТАЛІЗАЦІЇ БАНКУ; НОРМАТИВ ДОСТАТНОСТІ КАПІТАЛУ; РЕНТАБЕЛЬНІСТЬ ВЛАСНОГО КАПІТАЛУ