Шляхи підвищення конкурентоспроможності підприємства - Іванова, М. І.; Тєвсєєв, Є. Х. (НГУ, 2012)
Конкурентоспроможність підприємства означає його здатність до ефективної господарської діяльності та забезпечення прибутковості за умов конкурентного ринку. Інакше кажучи, конкурентоспроможність підприємства – це здатність забезпечувати випуск і реалізацію конкурентоспроможної продукції. Європейський форум по проблемам управління дає таке визначення конкурентоспроможності: «Конкурентоспроможність – це реальна і потенційна можливість фірми в існуючих для неї умовах проектувати, виготовляти і збувати товари, які по ціновим і неціновим характеристикам більш привабливі для споживачів, ніж товари конкурентів».
Keywords: конкурентоспроможність підприємства; конкурентоспособность предприятия; ефективна господарська діяльність; эффективная хозяйственная деятельность; моніторинг конкурентного середовища; мониторинг конкурентной среды