Огляд конструкції електромобілів - Бондаренко, Д. А.; Сакно, О. П. (НТУ ДП, 2022)
Електромобіль – це автомобіль, колеса якого рухаються не від ДВЗ, а електродвигунів, що живляться від блоку акумуляторів чи паливних елементів. Зовні електромобіль дуже схожий на звичайний із ДВЗ. Втім, існує низка зовнішніх ознак, що відрізняють електромобіля від традиційних авто. Наприклад, відсутність широкої решітки радіатора, плоске днище, характерні логотипи синього або зеленого кольору і особливий свистячий звук роботи електродвигуна. Але головна відмінність електромобіля від авто з ДВЗ - це електродвигун
Keywords: електромобіль; авто