Удосконалення способу обміну службовою інформацією при передачі даних в мобільній системі зв’язку - Найда, В. О. (My University, 2019)
Об'єкт досліджень: система мобільного зв’язку множинного доступу з кодовим розподілом каналу. Ціль дипломної роботи: аналіз і дослідження методів кодування в системах мобільного зв'язку множинного доступу. Вибір і обґрунтування оптимального методу кодування для передачі інформації в мережах мобільного зв'язку, а також розробка обраного методу і його технічна реалізація. У першому розділі були досліджені методи поділу каналів, обраний і обґрунтований метод кодування й загальної структури кодека. У другому розділі був розроблений спосіб і алгоритм кодування, що використовує розширений код Рида-Мюллера першого порядку. Розроблено спосіб і алгоритм декодування, що використовує швидке зворотне перетворення Адамара. А також розроблена структурна схема пристрою кодування/декодування системи мобільної святи множинного доступу. У розділі економіки була визначена трудомісткість і витрати на розробку й дослідження, а також собівартість винаходу. Практична цінність: підвищення якості святи, підвищення завадостійкості, зниження рівня енергоспоживання й потужності випромінювання, підвищення ефективності використання частотного діапазону.
Keywords: КАНАЛ ПОКАЗНИКА ШВИДКОСТІ; МЕТОДИ КОДУВАННЯ; КОДОВИЙ РОЗПОДІЛ КАНАЛІВ; КОДЕК; ПОВТОРЮВАЧ