Удосконалення застосування сучасних методів боротьби з асфальтосмолопарафіновими відкладеннями - Кондратюк, Д. В.; Давиденко, О. М. (My University, 2023)
Застосування методів очищення свердловин гарячою нафтою має низку своїх переваг та недоліків, які необхідно враховувати при виборі того чи іншого способу. Перевагами є висока ефективність очищення свердловин від парафіну та механічних домішок та можливість використання цього методу у свердловинах, обладнаних ЕЦН та електрофільтрами. Однак можливими недоліками є висока вартість даного методу та ризик розплавлення кабелів за високих температур.
Keywords: асфальтосмолопарафіновими відкладеннями; гаряча нафта; нафтова свердловина