Технологія полімерного заводнення - Гребьонкіна, Т.О.; Коровяка, Є.А. (My University, 2023)
Полімерне заводнення є однією із сучасних технологій заводнення пластів. Основною властивістю полімеру є загущення води, що робить технологію полімерного заводнення ефективнішою. За допомогою полімерів можна знизити динамічну неоднорідність потоків флюїду, тим самим збільшити охоплення пласта заводненням. Також полімерний розчин дозволяє стабілізувати фронт витіснення та запобігти передчасному прориву води до видобувних свердловин.
Keywords: полімерне заводнення; заводнення; приготування полімерного розчину