Перспективи використання відновлювальних джерел енергії в Україні - Дудніков, Олександр Сергійович; Олішевський, Геннадій Сергійович (My University, 2023)
На сьогоднішній день країна перебуває в енергетичній імпортній залежності, тому виникає проблема переорієнтування потреб та пропозицій, які стосуються розвитку енергетики країни. Незважаючи на значний внесок науковців у розробку теоретичних і практичних аспектів впровадження відновлювальних джерел енергії в Україні, залишається невирішеною низка проблем, зокрема, в частині переваг і перспектив використання альтернативних джерел енергії в Україні. Метою цього дослідження є визначення перспектив та позитивного впливу використання відновлювальних джерел енергії в Україні.
Keywords: відновлювальні джерела енергії; вітрова енергетика; сонячна електростанція