Забезпечення конкурентоспроможності виробничого підприємства (за матеріалами ПрАТ «ТЗ «ТРУБОСТАЛЬ») - Сімоненко, Сергій Миколайович (My University, 2022)
Кваліфікаційна робота ступеня магістр спеціальності 073 Менеджмент, НТУ «Дніпровська політехніка» (ОП Менеджмент організацій і логістика), Дніпро, 2022. Об’єктом розроблення є процес забезпечення конкурентоспроможності виробничого підприємства. Мета роботи – теоретичне обґрунтування та розробка практичних рекомендацій щодо забезпечення конкурентоспроможності виробничого підприємства. Основні результати кваліфікаційної роботи бакалавра полягають у такому: з’ясовано теоретичні аспекти аналізу факторів впливу на управління конкурентоспроможністю. Основні результати кваліфікаційної роботи магістра полягають у такому: з’ясовано теоретичні аспекти аналізу факторів впливу на управління конкурентоспроможністю організації; визначено методи діагностики конкурентоспроможності підприємства; розглянуто особливості формування стратегії як фактор забезпечення конкурентоспроможності; проаналізовано особливості діяльності ПРАТ «ТЗ «ТРУБОСТАЛЬ» на ринку труб України; проведено економічний аналіз діяльності ПРАТ «ТЗ «ТРУБОСТАЛЬ»; здійснено аналіз фінансового стану ПРАТ «ТЗ «ТРУБОСТАЛЬ»; проаналізовано конкурентне середовище та ділове оточення ПРАТ «ТЗ «ТРУБОСТАЛЬ»; визначено шляхи забезпечення конкурентоспроможності підприємства у майбутньому; впроваджено системи технічних заходів щодо підвищення конкурентоспроможності ПРАТ «ТЗ «ТРУБОСТАЛЬ» та оцінено ефективність запропонованих заходів.
Provision of the competitiveness of a production enterprise (based on the materials of Private JSC “TRUBOSTAL Pipe Plant”)
Кваліфікаційна робота ступеня магістр спеціальності 073 Менеджмент, НТУ «Дніпровська політехніка» (ОП Менеджмент організацій і логістика), Дніпро, 2022. Об’єктом розроблення є процес забезпечення конкурентоспроможності виробничого підприємства. Мета роботи – теоретичне обґрунтування та розробка практичних рекомендацій щодо забезпечення конкурентоспроможності виробничого підприємства. Основні результати кваліфікаційної роботи бакалавра полягають у такому: з’ясовано теоретичні аспекти аналізу факторів впливу на управління конкурентоспроможністю. Основні результати кваліфікаційної роботи магістра полягають у такому: з’ясовано теоретичні аспекти аналізу факторів впливу на управління конкурентоспроможністю організації; визначено методи діагностики конкурентоспроможності підприємства; розглянуто особливості формування стратегії як фактор забезпечення конкурентоспроможності; проаналізовано особливості діяльності ПРАТ «ТЗ «ТРУБОСТАЛЬ» на ринку труб України; проведено економічний аналіз діяльності ПРАТ «ТЗ «ТРУБОСТАЛЬ»; здійснено аналіз фінансового стану ПРАТ «ТЗ «ТРУБОСТАЛЬ»; проаналізовано конкурентне середовище та ділове оточення ПРАТ «ТЗ «ТРУБОСТАЛЬ»; визначено шляхи забезпечення конкурентоспроможності підприємства у майбутньому; впроваджено системи технічних заходів щодо підвищення конкурентоспроможності ПРАТ «ТЗ «ТРУБОСТАЛЬ» та оцінено ефективність запропонованих заходів.
Keywords: КОНКУРЕНЦІЯ, КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНІСТЬ, ДІЛОВЕ ОТОЧЕННЯ, ФАКТОРИ ЗОВНІШНЬОГО СЕРЕДОВИЩА