Лінгвістичні основи навчального діалогу - Лапіна, Вікторія Олексіївна (My University, 2012)
У статті окреслено лінгвістичні особливості діалогічного мовлення, досліджено композиційну побудову мови в навчальному діалозі та його складові компоненти, розглянуто підходи до класифікації навчальних діалогів, проведено аналіз різних типів діалогів за структурною складністю й ступенем комунікативної різноманітності реплік, які входять до їх складу.
Keywords: навчальний діалог, лінгвістичні особливості, діалогічна єдність, репліка, компоненти, типи діалогів