Прогноз гідродинамічного та гідрохімічного режимів підземних вод в умовах хвостосховища Іршанського ГЗК - Башлик, Катерина Євгенівна (My University, 2019)
Експлуатація гірничих підприємств, як правило, призводить до значних порушень природного гідродинамічного режиму підземних вод. Видобуток корисних копалин супроводжується інтенсивним водовідливом вод різної мінералізації. Для локалізації промислових стоків споруджують гідротехнічні споруди типу хвостосховища. На території України знаходиться 344 накопичувача промислових відходів. Існуючі технології складування відходів збагачення, а також специфічні умови експлуатації хвостосховищ створюють реальну небезпеку забруднення гідросфери.
Keywords: ХВОСТОСХОВИЩА; ПІДЗЕМНІ ВОДИ; ТЕХНОГЕННЕ НАВАНТАЖЕННЯ; ГІДРОГЕОХІМІЧНИЙ РЕЖИМ; ГІДРОГЕОЛОГІЧНИЙ ПРОГНОЗ; ЧИСЕЛЬНА МОДЕЛЬ; ПРИРОДООХОРОННІ ЗАХОДИ