Комплексні дослідження стану довкілля на території міста Дніпродзержинська з використанням ГІС-технологій - Непошивайленко, Н. О.; Зберовський, О. В.; Карпенко, О. О.; Галата, А. В.; Клименко, Т. К. (My University, 2011)
Обґрунтовано використання інформаційних технологій під час моніторингу стану довкілля урбанізованих територій. Наведено приклади комплексного дослідження забруднення чи зміни якості атмосферного повітря, фізичного, геологічного, гідрогеологічного та біологічного середовища у місті Дніпродзержинську за допомогою програмного забезпечення ArcGIS Desktop. З використанням ArcGIS відпрацьована технологія складання відповідних шарів електронних карт.

Обосновано использование информационных технологий для мониторинга состояния окружающей среды урбанизированных территорий. Приведены примеры комплексного исследования загрязнения или изменения качества атмосферного воздуха, физической, геологической, гидрогеологической и биологической среды в городе Днепродзержинске с помощью программного обеспечения ArcGIS Desktop. С использованием ArcGIS отработанна технология составления соответствующих слоев электронных карт.

Motivated use information technology for monitoring the condition surrounding ambiences industrial populated points. Cite an instance complex study of the contamination or change quality atmospheric air, physical, geological, underground and biological ambience in city Dneprodzerzhinske by means of software ArcGIS Desktop. With use ArcGIS it is perfected technology of the formation corresponding to layers of the electronic cards.
Keywords: ГІС-технологія; ГИС-технология; моніторинг довкілля; мониторинг окружающей среды