Dependency injection контейнер та впровадження його в сучасні web-додатки - Островська, К. Ю.; Захарченко, О. В. (Видавництво НТУ ДП, 2020)
Впровадження залежності (Dependency injection, DI) - процес надання зовнішньої залежності програмного компоненту. Є специфічною формою «інверсії управління» (Inversion of control, IoC), коли вона застосовується до управління залежностями. У повній відповідності з принципом єдиних обов'язків об'єкт віддає піклуватися про побудову необхідних йому залежностей зовнішньому, спеціально призначеному для цього спільного механізму
Keywords: програмний компонент; Dependency injection