Корисні приклади оптимального вирішення реальних фінансово-економічних задач - Пістунов, І. М. (ДВНЗ «НГУ», 2017)
В роботі подано результати багатолітньої роботи автора в напрямку розробки економіко-математичних моделей сучасних соціально-економічних систем, які дозволяють приймати найкращі рішення у збільшенні ефективності діяльності цих систем, зменшенню ризиків або зменшення втрат від них. Показано що, більшість економічних задач, вирішення яких звичайними економічними методами неможливе, можна вирішити методами електронної економіки. В роботі застосовані методи з математичного програмування, економіко-математичного моделювання, теорії ігор, функції корисності.
Keywords: економіко-математичне моделювання; теорія ігор; функція корисності; математичне програмування; метод електронної економіки