Перспективи іноваційного розвитку економіки України в умовах фінансової глобалізації - Дідик, Л. М. (Видавництво НГУ, 2012)
Фінансова глобалізація є об'єктивним процесом, який відображає сукупність умов розвитку сучасного світового суспільства і, насамперед, науково-технічного іекономічного прогресу. В її основі: вільний рух капіталів, валюти, їх переміщення через національні кордони, результатом чого є формування глобальних фінансових ринків і світового фінансового співтовариства; посилення взаємозалежності та взаємовпливу країн у сфері фінансових відносин; зростання ролі міжнародних кредитних відносин, міжнародного руху капіталів; розширення джерел надходження доходів.
Keywords: інноваційний розвиток; світовий фінансовий ринок