Проблеми на шляху участі молоді в розбудові громадянського суспільства в Україні: публічно-управлінський аспект молодіжної політики на місцевому рівні - Макашов, В. (ДРІДУ НАДУ, 2018)
В Україні державна молодіжна політика визнана пріоритетним напрямом діяльності держави. Забезпечення позитивної динаміки суспільних та економічних перетворень значною мірою визначається станом виховання, освіти, соціалізації покоління. Молодіжна політика має не тільки забезпечити адаптацію до існуючих умов, але й бути спрямованою на динамічні зміни в економічному, політичному, соціальному житті суспільства. Державна молодіжна політика в Україні була заснована Декларацією «Про загальні засади державної молодіжної політики в Україні» та Законом України «Про сприяння соціальному становленню та розвитку молоді в Україні». Надалі її поступово доповнювали в таких Законах: «Про молодіжні та дитячі громадські організації», «Про освіту», «Про зайнятість населення», «Про фізичну культуру іспорт», «Про туризм».
Keywords: державна молодіжна політика; молодіжна політика; молодь