Проектування та оптимізація комп'ютерної моделі штампових плит - Дмитрієва, І. С.; Зеленський, О. А.; Станчиц, Г. Ю. (Видавництво НТУ ДП, 2020)
Актуальність роботи. В наші дні штампування - це один з прогресивних способів для отримання виробів. Показники економіки операцій штампування визначаються, в більшій мірі, вартістю самого штампового остраху, що припадає на одиницю виробу. У свою чергу вартість самого штампа складається з безлічі факторів: самої конструкції і її технологічності, геометрично-конструктивних параметрів, а також матеріалу, з якого виготовлений, власне, сам штамп. Одним з важливих показників якості штампа є його стійкість, від якої потерпають на кінцевій вартості оснащення, тому, для підвищення рентабельності обладнання, необхідно звернути увагу на цей показник. У процесі підготовки виробництва нових виробів трудомісткість проектування може становити до 50%. Скоротити цей відсоток допомагають САПР. Щоб мінімізувати всі витрати на етапі конструювання вже закладається вибір найбільш раціональної конструкції деталі, зокрема і штампових плит.
Keywords: штампові плити; штампування; комп'ютерна модель