Російське вторгнення в контексті протистояння авторитарних та демократичних режимів - Азарян, Андріан (My University, 2023)
Конфлікти ж часто виникають через зіткнення національних інтересів, але є ще кілька факторів, які сприяють їх виникненню. Це суперечки щодо територій і кордонів, економічні та політичні інтереси, негативні етнічні стереотипи, релігійні розбіжності тощо. Тому дуже важливо використовувати цілісний підхід до аналізу та вирішення конфлікту, враховуючи всі важливі фактори. Для вирішення конфліктів необхідні взаєморозуміння, поступки, компроміси. Вирішення конфлікту потребує готовності всіх сторін до конструктивного діалогу та досягнення взаємовигідного рішення. Це може бути складним процесом, але він необхідний для досягнення сталого миру та безпеки. Загалом розв’язання конфлікту є складним завданням, але за умови відданості діалогу, компромісу та взаєморозуміння можна досягти позитивних результатів і сприяти міжнародному миру та безпеці.
Keywords: війна, політичний режим, автократія