ЕКСТРАКЦІЯ ДНК З КУЛЬТУР МІКРООРГАНІЗМІВ В ҐРУНТАХ З ВИСОКОЮ КОНЦЕНТРАЦІЄЮ МИШ’ЯКУ ДЛЯ ФІТОРЕМЕДІАЦІЇ ЗАБРУДНЕНИХ ТЕРИТОРІЙ - Горбун, Марія Володимирівна (Національний технічний університет «Дніпровська політехніка», 2024)
Пояснювальна записка: 89 с., 11 рис., 15 табл., 5 додатків, 111 літературних джерел. Об’єкт дослідження: зразки ґрунту із високою концентрацією важких металів, ґрунтова мікробіота. Предмет дослідження: екстракція ДНК та ПЦР тест на специфічні ферменти Arsenate reductase (glutaredoxin) та Arsenate oxidase. Мета роботи: вивчення біорізноманіття мікроорганізмів, за допомогою методів біологічних досліджень, в місцях з очікуваною високою концентрацією As, на наявність в них ферментів здатних на обробку As, такі як Arsenate reductase (glutaredoxin) та Arsenate oxidase з метою в майбутньому покращити методи фіторемедіації територій України.
ЕКСТРАКЦІЯ ДНК З КУЛЬТУР МІКРООРГАНІЗМІВ В ҐРУНТАХ З ВИСОКОЮ КОНЦЕНТРАЦІЄЮ МИШ’ЯКУ ДЛЯ ФІТОРЕМЕДІАЦІЇ ЗАБРУДНЕНИХ ТЕРИТОРІЙ
Теоретичний розділ містить огляд досліджень присвячених проблемам забруднення ґрунтів, оцінці вмісту важких металів та мікроорганізмів в ґрунтах на основі сучасних методів досліджень та устаткування. Практичний розділ містить методики збору зразків ґрунту на досліджених територіях та екстракції ДНК мікроорганізмів в лабораторних умовах.
Keywords: ВАЖКІ МЕТАЛИ; ФІТОРЕМАДІАЦІЯ ЗЕМЕЛЬ; БІОЛОГІЧНІ МЕТОДИ