Структурно-семантичні особливості термінів у галузі гірничодобувної промисловості та способи їх перекладу на українську мову - Баличев, Григорій Валерійович (My University, 2018)
Досягнення зазначеної мети передбачає вирішення наступних завдань: - визначити поняття "термін", "термінологія", "терміносистема" та "професіоналізм"; - проаналізувати шляхи виникнення термінів у галузі гірничодобувної промисловості; - розглянути словотворчі типи в термінології гірничодобувної промисловості; - описати тематичні групи термінів з галузі гірничодобувної промисловості; - проаналізувати труднощі та визначити прийоми перекладу термінологічних одиниць; - розробити практичні поради щодо перекладу термінів з галузі гірничодобувної промисловості;