Оцінка якості епідозитів та унакітів Ямбурзького блоку Середньопридніпровського мегаблоку Українського щита - Якубік, М. А.; Нікітенко, І. С. (НТУ ДП, 2022)
Середнє Придніпров’я є регіоном, багатим на каменесамоцвітну сировину, зокрема, епідозити й унакіти. Дана територія переважно відноситься до зони поширення порід Середньопридніпровського мегаблоку Українського щита, який у структурно-формаційному відношенні є типовою архейською граніт-зеленокам’яною областю. Основні прояви епідозитів приурочені до розломної зони, що контролює русло р. Дніпро.
Keywords: Середнє Придніпров’я; Середньопридніпровський мегаблок; Український щит (УЩ); епідозити й унакіти; Ямбурзький блок; оцінка якості