Аналіз статистичних даних про перебіг процесів урбанізації на території України - Ґрунтова, В. Ю. (НТУ ДП, 2022)
Урбанізація представляє собою процес територіального поширення міст, їх значення у розвитку суспільства, що супроводжується ростом і розвитком міських населених пунктів, зростанням питомої ваги міського населення, поширенням міського способу життя в певному регіоні, країні, світі.
Keywords: урбанізація; перебіг урбанізаційних процесів; аналіз статистичних даних; перебіг процесів урбанізації на території України