До питання розробки спеціалізованого програмного забезпечення для підвищення якості діагностування та керування буровими установками - Дмитрук, О. О.; Яворська, В. В. (НТУ ДП, 2022)
В сучасних умовах науково-технічного розвитку виникає наявна потреба у постійному вдосконаленні автоматизації виробничих процесів у різних галузях промисловості. Тільки на підставі якісного наукового дослідження прогресивних технологій можна найбільш ефективно і достатньо швидко розв‘язувати задачі щодо підвищення продуктивності та поліпшення якості виконуваних робіт, зниження загальної вартості, забезпечення зростаючої потреби в мінеральній сировині, а також розвивати і зміцнювати матеріально-технічну базу промисловості України. Широке впровадження у виробництво цифрових технологій, особливо персональних комп‘ютерів, дає змогу розв‘язувати технологічні задачі з постійним вдосконаленням. Зокрема це стосується і бурових установок різноманітного призначення. Буровою установкою називають комплекс наземних споруд, бурового та енергетичного обладнання, за допомогою яких виконуються всі роботи зі спорудження свердловини. До складу комплексу входять: буровий агрегат, вишка або щогла, бурова будівля, транспортна база та інші
Keywords: програмне забезпечення; бурові установки; буріння