Визначення параметрів технології приготування промивальних рі-дин на прикладі спорудження свердловин в умовах нафтогазоконденсатного родовища - Баша, Олексій Миколайович (НТУ "ДП", 2023)
Практичні результати – спроєктовано вдосконалені технології буріння свердловин та виконання окремих складових гідравлічної програми промиван-ня бурових свердловин, покликаних разом удосконалити систему розробки на прикладі нафтогазоконденсатного родовища. Практична значимість кваліфікаційної роботи полягає в суттєвому під-вищенні механічної і рейсової швидкостей спорудження розвідувально-експлуатаційних свердловин, а також створенні умов реалізації якнайповнішого врахування показників ступеню надійності і безпечності виконання бурових робіт при повному дотриманні норм з охорони праці та екологічних обмежень.
Keywords: СПОРУДЖЕННЯ СВЕРДЛОВИН, РОДОВИЩЕ КОРИСНИХ КОПАЛИН, ГІРСЬКА ПОРОДА, НАФТА, ГАЗ, МЕХАНІЗМ ЦИРКУЛЯЦІЇ, МЕХАНІЧНА ШВИДКІСТЬ ПОГЛИБЛЕННЯ ВИБОЮ, ПАРАМЕТР РЕЖИМУ БУРІННЯ, ТЕХНОЛОГІЧНИЙ РЕЖИМ, ПРОМИВАЛЬНА РІДИНА