Сучасні проблеми економічного розвитку України - Касьяненко, Л. В.; Мартиненко, Д. Д. (НТУ ДП, 2023)
Одними із складових сучасних проблем економічного розвитку України це корупція та високий рівень бюрократії. Корупція - це незаконне використання влади або посадового становища з метою отримання неправомірної вигоди. Це може включати в себе хабарництво, вимагання викупу, підробку документів, використання підроблених документів та інші дії, які допомагають отримати неправомірну вигоду. Корупція може відбуватися на будь-якому рівні, від керівників великих компаній до невеликих посадовців у муніципалітетах. Вона призводить до складних економічних наслідків, таких як зниження інвестицій, зменшення економічного зростання та погіршення бізнес-клімату.
Keywords: економічний розвиток; корупція; бюрократія