Проєкт будівництва ангару для обслуговування літаків у м. Кропивницький - Понамарчук, І.А. (My University, 2020)
Пояснювальна записка: 123 стор., 12 рис., 17 табл., 1 додаток, 24 джерела. АРКА, БУДІВЕЛЬНЕ ВИРОБНИЦТВО, БУДІВЕЛЬНІ СПОРУДИ, ҐРУНТИ, ЗЕМЛЯНІ РОБОТИ, ПОКРІВЛЯ, ФУНДАМЕНТ Об’єкт розроблення - ангар для обслуговування і ремонту літаків. Мета роботи – зведення нових будівельних об’єктів економічно вигідними зі застосуванням сучасних будівельних технологій. Проєкт будівлі розроблено на основі будівельних рішень, технічної документації, матеріалів відповідно до вимог чинних нормативних документів. В архітектурно-будівельній частини пояснювальної записки розглянуто архітектурно-конструктивні рішення аеродромних споруд. Ангар для ремонту і обслуговування літаків, що проєктується має склад деталей та інструментів, відділ діагностики. Споруда оснащена підвісним краном. Полегшені стіни з місцевих матеріалів, улаштування фундаментів стаканного типу. В якості основної несучої конструкції будівлі використовуються арка. Розроблені технологічні карти на основні види будівельних робіт. При проєктуванні ангару для обслуговування літаків було застосовано більш економічно вигідніші і менш матеріалоємні підходи в будівництві. Розраховані основні техніко-економічні показники будівництва, а так само виконані робочі креслення об’єкту, його елементів і послідовність їх спорудження.

Explanatory note: 123 p., 12 d , 17 table, 1 supplement, 24 references. ARCH, BUILDING STRUCTURES, CONSTRUCTION PRODUCTION, EARTHWORKS, ROOF, SOILS, FOUNDATION The object of development is a hangar for aircraft maintenance and repair. The purpose of the work is the construction of new construction projects costeffective with the use of modern construction technologies. The project of the building is developed on the basis of construction decisions, technical documentation, materials according to requirements of the current regulatory documents. In the architectural and construction part of the explanatory note the architectural and constructive decisions of aerodrome constructions are considered. The hangar for repair and maintenance of the designed aircraft has a warehouse of details and tools, diagnostics department. The building is equipped with an overhead crane. Lightweight walls made of local materials, arrangement foundation of columnar precast foundation The arch is used as the main load-bearing structure of the building. Technological maps for the main types of construction works have been developed. When designing a hangar for aircraft maintenance, more cost-effective and less material-intensive approaches were used in construction. The main technical and economic indicators of construction are calculated, as well as working drawings of the object, its elements and the sequence of their construction.
Keywords: БУДІВЕЛЬНІ СПОРУДИ; БУДІВЕЛЬНЕ ВИРОБНИЦТВО; ЗЕМЛЯНІ РОБОТИ; АРКА; ФУНДАМЕНТ