Лексико-граматичні трансформації в англо-українському перекладі художнього твору Едгара Аллана По «Маска червоної смерті» - Агапітова Єлизавета Генадіївна (My University, 2026)
Кваліфікаційна робота ступеня магістра студента Агапітова Єлизавета Генадіївна академічної групи 035-24-1 ЕТФ спеціальності 035 Германські мови та літератури (переклад включно), перша - англійська. Мета дослідження – дослідити вплив лексико-граматичних трансформацій на адекватність перекладу за матеріалом художнього твору Едгара Аллана По «Маска червоної смерті
Lexico-Grammatical Transformations in English-Ukrainian Translation of Edgar Allan Poe's Short Story «The Masque of the Red Death
Keywords: лексико-граматичні трансформації; перекладацькі трансформації; Едгара Аллана По; Маска червоної смерті