Структурний аналіз холістичної моделі здоров'я - Одинець, О. A.; Осетрова, О. О. (НТУ ДП, 2024)
Здоров'я людини - це складний феномен, що охоплює не лише її фізичний стан, а й психологічні, соціальні та культурні аспекти. Втрата гармонії, яка виражається у відсутності єдності як всередині, так і за межами індивіда, може викликати не лише соціальну кризу, але й кризу здоров'я, що стає проблемою більш глибокого філософського характеру. Аналіз наукових джерел показул, що питання цілісності здоров’я вивчають дослідники: О. С. Біланов, О.Є. Висоцька, В.М. Копа, О.О. Осетрова, Т.М. Поплавська, М.І. Романенко та інші, які залучаючи антропологічний, гносеологічний, аксіологічний підходи до його осмислення, однак недостатньо уваги приділяється структурному аналізу цілісного здоров'я з причинно-холістичного погляду.
Keywords: причинно-холістичний погляд; холістична система; структурний аналіз