Деякі особливості мінералоутворення у залізістих породах надрудної товщі Горішнє-Плавнинсько-Лавриківського родовища (Україна) - Ішков, Валерій Валерійович; Дрешпак, Олександр Станіславович; Козар, Микола Антонович; Пащенко, Павло Сергійович; Чечель, Павло Олегович (My University, 2023)
Мінералого-петрографічні дослідження показали, що мінеральний склад та структурно-текстурні особливості порід надрудної товщі (К23) Горішнє- Плавнинсько-Лавриківського родовища вже після регіонального метаморфізму зазнали значних змін. Ці зміни відбувалися під впливом як високо- так і низькотемпературних процесів, які поряд з попередніми процесами маршалітизації істотно позначилися на загальному мінеральному складі порід, вмісту і характеру розподілу в них магнетиту та його гранулометрії.
Keywords: гранулометрія; магнетит; Горішнє- Плавнинсько-Лавриківське родовище