Діалогічна модель в сучасному освітньому просторі - Куцепал, Світлана Вікторівна (НГУ, 2012)
Сучасне суспільство характеризується концептуальним та ціннісним плюралізмом, тому актуалізує потребу філософського обґрунтування сенсу існування людини, її місця у суспільних відносинах, відповідно філософія перетворюється не лише на засіб пояснення світу, а й на практичний інструментарій, завдяки якому розв’язується суперечність між створеними раніше духовними цінностями та наявною соціальною реальністю, ознаками якої є прикладний прагматизм та пріоритет матеріально обумовленої дійсності.
Keywords: плюралізм; плюрализм; прикладний прагматизм; прикладной прагматизм; глобалізація; глобализация; мультикультуралізм; мультикультурализм