Методи й алгоритми оптимізації параметрів зберігання об'єктів баз данних - Дудко, М. О.; Трофімов, О. В.; Сарічева, Г. І.; Петрова, Ю. В.; Вернер, І. В. (НГУ, 2013)
Гірнича промисловість потребує єдиної інформаційної бази, в якій би з метою зменшення кількості аварій аналізувалися дані з будівництва та реконструкції шахт. Обсяг інформації, з яким доведеться мати справу таким системам, дуже великий, тобто інформація буде мати досить складну структуру [1]. Основним засобом для реалізації централізованого керування даними, які зберігаються у базах, а також для забезпечення доступу до них і підтримки їх у стані, що відповідає предметній області, використовується система керування базами даних (СКБД) Oracle
Keywords: інформаційна база; алгоритм оптимізації; научная публикация НГУ 2013