Нагляд у сфері страхування від нещасних випадків - Зіпа, С. С.; Столбченко, О. В. (Видавництво НТУ "ДП", 2022)
Мета Громадської ради забезпечення виконання Фондом його статутних завдань і цільового використання коштів цього Фонду. Громадська рада Фонду соціального страхування це постійно діючий колегіальний орган, утворений з метою забезпечення громадського контролю за діяльністю Фонду соціального страхування, сприяння виконанню Фондом статутних завдань і цільового використання його коштів. У своїй діяльності Громадська рада керується Конституцією та законами України, указами Президента України та постановами Верховної Ради України, прийнятими відповідно до Конституції та законів України, актами Кабінету Міністрів, а також Положенням про Громадську раду та регламентом її роботи. Положення про Громадську раду погоджується з правлінням Фонду та схвалюється на її засіданні. Регламент роботи затверджується рішенням Громадської ради.
Keywords: Громадська рада; державний нагляд; Фонд соціального страхування; страхування від нещасних випадків