Порівняльна характеристика стінових матеріалів для будівництва індивідуальних будинків - Ососок, К. Р.; Іванова, Г. П. (НТУ ДП, 2021)
Матеріал для будівництва стін повинен відповідати всім сучасним вимогам по міцності, теплопровідності і екологічності. В даний час, вибір таких матеріалів досить великий, і визначитися відразу буває непросто. При будівництві малоповерхових будинків (дач, котеджів та ін.) для стін найчастіше використовуються такі матеріали, як: керамічна або силікатна цегла, дерево, піноблоки, каркасні металеві конструкції. Враховуючи легкість будівництва, доступність і дешевизну в нашій країні віддають перевагу цегляній стіні. Приблизні дані, що до використання матеріалів для будівництва несучих конструкцій в Україні: − 44% складають стіни з цегли; − 32% всіх реалізованих будинків побудовані з газоблоків; − 3% з каменю; − з використанням каркасної технології побудовано близько 8% всіх будівель; − 9% – це інші будівельні технології (керамзитові блоки, брус і т. п.).
Keywords: будівництво; стінові матеріали; будівництво будинків