Вибір матеріалів та обґрунтування технології беззольного LCD друку литтєвих форм - Сташевська, Іланіт, Вадимівна (НТУДП, 2022)
Метою роботи є дослідження сучасного методу виготовлення воскових моделей для лиття ювелірних виробів, за допомогою друку на LCD 3D принтері із використанням ювелірних фотополімерних смол. Порівняно даний метод із конкурентними за критеріями часу виробництва моделі, вартості матеріалів та обладнання та якості кінцевого виробу. На основі цих даних зроблено висновки про доцільність застосування технології полімеризації у ванні для виробництва воскових ювелірних моделей.
Keywords: ВОСКОВІ МОДЕЛІ, ЮВЕЛІРНІ ВИРОБИ, 3D ДРУК, ПОЛІМЕРИЗАЦІЯ У ВАННІ, ФОТОПОЛІМЕРНІ СМОЛИ, БЕЗЗОЛЬНІ ЮВЕЛІРНІ СМОЛИ