Удосконалення бізнес-процесів підприємства аграрної сфери на основі екологізації виробництва - Єгоров Олег Романович (My University, 2022)
Єгоров О.Р. – Удосконалення бізнес-процесів підприємства аграрної сфери на основі екологізації виробництва. – Рукопис. Кваліфікаційна робота магістра на здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня магістра за спеціальністю 076 Підприємництво, торгівля та біржова – НТУ «Дніпровська політехніка», Дніпро, 2022. Обсяг роботи: 81 сторінка, в т.ч. 5 рисунків, 11 таблиць, список використаних джерел на 5 сторінках з 39 найменувань та три додатки. Об’єкт дослідження ‒ процес управління виробництвом екологічно чистої агропродукції. Предмет дослідження ‒ теоретико-методичні засади та практичні аспекти управління виробництвом екологічно чистої агропродукції. .Кваліфікаційна робота присвячена питанням удосконалення процесів екологізації діяльності підприємства аграрної сфери на основі виробництва та збуту екологічно чистої продукції. У першому розділі визначені сучасний стан та тенденцій розвитку ринку екологічно чистої продукції в аграрній сфері. Узагальнені наукові підходи до управління екологізацією аграрного підприємства. Визначений методологічний апарат дослідження. У другому розділі здійснений аналіз закономірностей розвитку ринку органічної продукції. Визначені фактори зниження пропозиції органічної продукції на зовнішніх ринках. У третьому розділі запропоновані організаційні підходи до екологізації аграрного підприємства. Розроблені рекомендації щодо підвищення ефективності виробництва органічної продукції.
Keywords: ЕКОЛОГІЧНА ПРОДУКЦІЯ, ЕКОЛОГІЗАЦІЯ, АГРОСФЕРА, РИНОК, КОНКУРЕНЦІЯ