Розрахунок моделі електромеханічної системи постійного струму з пружним зв’язком в механічній передачі - Стьопкін, В. В.; Кузнецова, А. В. (НТУ ДП, 2021)
Пружні механічні ланки привода машин, як накопичувачі енергії, викликають коливання його координат з відхиленням процесів від заданих технологією та зростання навантажень на передачі та електродвигун. Динамічні навантаження коливального характеру не дозволяють використовувати електричне обладнання за перевантажувальною здатністю, значно скорочують строк служби вузлів та деталей механічної передачі за зносостійкістю та витривалістю. Одним із пріоритетних напрямів активного усунення пружних механічних коливань є синтез електромеханічних систем (ЕМС) із реалізацією демпфуючої дії електропривода.
Keywords: електромеханічна система; постійний струм