Дослідження впливу очисних робіт на гірничі виробки, що закріплені композитним кріпленням - Шека, І. В.; Бондаренко, В. І. (My University, 2023)
Енергетика України прямо залежить від вугільної промисловості як основи розвитку індустрії країни. Вона базується на принципах енергозбереження та ефективного використання усіх наявних енергетичних ресурсів. Стійкість гірничих виробок досягається обґрунтованим вибором типу кріплення та конструкції сполучних елементів, але процес розробки моделі кріплення досить складний і трудомісткий. Складність процесу полягає в тому, що отримана модель повинна бути максимально обґрунтованою з точки зору її раціональних параметрів, задля забезпечення стійкості виробленого простору.
Keywords: стійкість гірничих виробок; кріплення з композитних матеріалів