Правова держава та громадянське суспільство: взаємозв'язок інститутів - Бутрин, Ю. Ю.; Подковенко, Т. О. (My University, 2023)
Аналіз взаємозв'язку інститутів правової держави та громадянського суспільства визначає важливі аспекти їх взаємодії, враховуючи роль громадянського суспільства як суб'єкта у побудові правової держави. Проблема полягає в ретельному розгляді механізмів впливу громадянського суспільства на формування та функціонування інститутів правової держави, а також в оцінці ефективності цієї взаємодії для забезпечення демократичних і прогресивних змін в суспільстві. Дослідження має на меті визначення оптимальних шляхів співпраці між правовою державою та громадянським суспільством для забезпечення стабільності, законності та розвитку сучасного суспільства.
Keywords: громадянське суспільство; інститути правової держави