Реформування політичної системи в Україні: досвід і перспективи - Діченко, Анастасія (My University, 2023)
Найвагомішим фактором у зовнішній політиці є той, який в тій чи іншій мірі впливає на реформи в нашій країні.Серйозним у випробуванні для нашої країни стала агресія з боку РФта анексія нею частини території нашої країни у березні 2014 р.і повномаштабне вторгненняу лютому 2022 року, увійде дана подія в історію українсько-російських та й загалом міжнародних відносин як спроба росії започаткувати невідворотні процеси руйнування стійкої системи безпекової та політичної рівноваги в Європі та світі. В разі успіху, злам цієї системи як головного набутку минулого століття стане головною подією початку ХХІ століття.
Keywords: політична система, реформа, Україна, євроінтеграція