Застосування автоматизованих систем керування технологічним процесом в умовах воєнних та техногенних ризиків - Чаус, Д. С.; Лисенко, О. Г. (НТУ ДП, 2022)
Телемеханіка – це система, що дозволяє збирати, обробляти і передавати інформацію про стан об'єктів електричної мережі, яка призначена для автоматизованого контролю і дистанційного керування електроустаткуванням об'єктів (традиційні електростанції, підстанції, електростанції на альтернативних джерелах енергії: сонячні, вітрові, біогазові тощо).
Keywords: автоматизовані системи; телемеханіка