Біолого-екологічні особливості інвазивного виду Acer Negundo L. в урбофітоценозах промислового міста - Клименко, Т. К.; Ступак, А. Г.; Гупало, С. Ф. (My University, 2018)
Ефективний контроль інвазій чужорідних видів рослин обов’язково повинен включати моніторингові дослідження заносних видів, зокрема аналіз масштабів вторгнення та динаміку їх розповсюдження в екосистемах. В урбоекоситстемі м. Кам’янського. одним з найпоширеніших інвазійних видів є Acer negundo L., який утворює спонтанні зарості на істотних площах в рудеральних екотопах – поряд з промисловими підприємствами, вздовж автошляхів, на пустирях. У порівнянні з іншими північноамериканськими інвазійними видами, яки поширені у м. Кам’янському, клен ясенелистий має найбільший потенціал конкурентоспроможності.
Biological and ecological features of invasive species Acer Negundo L. in urban phytocenosis of industrial city
Keywords: биологическая инвазия; біологічна інвазія; екологія міста; экология города; проективное покрытие