Діджиталізація надрокористування в Україні - Назаренко, М. (Журфонд, 2020)
Розглянуто актуальні питання діджиталізації надрокористування в Україні з використанням автоматизованої системи управління гірничими роботами K-MINE. Проведено аналіз функціональних можливостей основних програмних комплексів щодо їх використання на різних етапах гірничого виробництва на підприємствах з відкритим та підземним способами видобутку корисних копалин. Обґрунтована доцільність використання автоматизованої системи управління гірничими роботами для управління роботою підприємств гірничого профілю.

The author considered topical issues of digitalization of subsoil use in Ukraine using the automated mining management system K-MINE. The analysis of the functional capabilities of the main software packages for their use at different stages of mining production at enterprises with open and underground methods of mining. The expediency of using an automated mining management system to manage the work of mining enterprises is substantiated.
Digitalization of subsoil use in Ukraine
Keywords: діджиталізація надрокористування; автоматизована система управління гірничими роботами; mining digitalization; automated mining management system