Прогнозна оцінка кар’єрних водопритоків на ділянці входження північного борту кар’єру в зону зрушень підземних гірничих виробок - Шерстюк, Є. А.; Тимощук, В. І. (НТУ ДП, 2022)
Розробка Інгулецького родовища ведеться в складних гірничо-геологічних умовах, зумовлених взаємодіючим розташуванням бортів кар‘єру з відвалами № 1 та № 3, р. Інгулець та зони зрушень відпрацьованої та затопленої ш. «Центральна». Перспективний розвиток гірничих робіт потребує детального вивчення та прогнозу змін гідродинамічного та геомеханічного стану породних масивів.
Keywords: Інгулецьке родовище; шахта «Центральна»; геомеханічний стан породних масивів; гідродинамічний стан породних масивів; гірнича виробка