Збільшення ресурсних показників втулково-роликових ланцюгів, які використовуються на вертольотах - Ковель Петро; Нагорний Леонід; Жикол Павло (НТУ "ДП", 2025)
У статті наведено результати лабораторних досліджень технічного стану втулково-роликових ланцюгів вертольотів Ми-8МТ(МТВ, Ми-24: нового та з наробітком більше встановленого нормативною документацією. Проведено випробування на розрив втулково-роликових ланцюгів, які мали наробіток на вертольотах, визначено залежність видовження ланцюга та зусилля на його розрив. Проведено аналіз наявної пономерної інформації про наробіток втулково-роликових ланцюгів, які надходять на авіаремонтне підприємство разом з вертольотом для виконання капітального ремонту.
Keywords: тулково-роликовий ланцюг; вертольоти Ми-8МТ(МТВ); Ми-24; ресурс; видовження ланцюга; зусилля на розрив ланцюга; технічний стан; міцність; ресурс.